PGB (Persoonsgebonden budget)

Als er sprake is van een maatwerkvoorziening heeft u in veel gevallen daarbij ook de mogelijkheid om in plaats van een Zorg in Natura (ZIN), waarbij u bijvoorbeeld de huishoudelijke hulp via een organisatie laat regelen, ook een Persoonsgebonden budget (PGB) aan te vragen.

Hierbij kunt u denken aan hulp bij het indelen van uw dag of ondersteuning bij praktische zaken zoals boodschappen doen, contact leggen met instanties en het bevorderen van de zelfstandigheid. Het doel is om de regie over uw leven in eigen handen te krijgen en te houden.

Met een PGB kunt u zelf iemand in huren om de werkzaamheden inzake huishoudelijke hulp of bijvoorbeeld individuele begeleiding te verrichten.

HSS Hulpverlening Sociale Sector biedt zelf al vanaf april 2007 de mogelijkheid om mensen via individuele begeleiding te ondersteunen in hun dagelijks functioneren.

De administratie van de PGB wordt ondergebracht bij de Sociale verzekeringsbank (SVB). Wij kunnen u begeleiden met de administratie tussen u en de Sociale verzekeringsbank.

Wij kunnen u ook helpen bij het aanvragen van de hulp bij de gemeente of de zorgverzekeraar.

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij helpen u graag om die hulp te regelen die u nodig heeft om zo zelfstandig mogelijk te blijven functioneren.